PROJEK DETOX TWB

Bukan topic asing lagi.. semua orang tahu perkataan ni.. biasa dengar , selalu Nampak kat mana mana..

tapi berapa ramai yang ambil tahu?

berapa ramai yang pernah buat?

dan yang penting.. Kenapa perlu buat?

SIAPA PERLU DETOX?

TERgolong dalam kalangan ni? teruskan sambung baca.. mana tahu anda perlukannya..


Jom sambung baca.. Ai kenalkan dengan PROJEK DETOX ni



DETOX = Detoxification = body cleansing

Adalah sejenis rawatan perubatan alternatif yang bertujuan untuk menghilangkan bahan-bahan “toksin” yang tidak diperlukan dan yang terkumpul di dalam badan sama ada mempunyai kesan jangka pendek atau jangka panjang yang tidak diingini pada kesihatan individu.
ramai bila bercakap tentang detox hanya fokus pada usus dan perut sahaja.. bukan salah.. tapi tak cukup!

Terdapat lagi organ perkumuhan lain yang perlu di beri perhatian seperti 
  • kulit
  • sistem limpa
  • ginjal
  • hati
jika keseluruhan organ perkumuhan ini di di detox banyak kebaikan yang dapat di rasa oleh tubuh kita seperti

  • rasa lebih bertenaga
  • kulit lebih sihat dan berseri
  • turun berat badan
  • organ berfungsi dengan lebih effektif
  • tidur yang lebih lena
  • mengelakkan penyakit

justeru.. The Walking Beauty melancarkan #ProgramDetoxTWB ni untuk memberikan kesan terbaik selepas detox..
bukan sahaja mengamalkan makanan yang sihat.. tapi beberapa supplement juga perlu di ambil kira supaya membantu melancarkan proses detox dan mengelakkan proses yo-yo
apa pulak proses yo-yo ni??

untuk mengelakkan system yo-yo ni menghantui dan mengganggu detox kita.. we should cut our kalories and also toxin dalam badan..
bila toxin berkurangan susah untuk berat badan tu bouncing balik..
jadi matlamat kita ialah buang toxin dan healthy body will come after that.. bila toxin xde.. senang laa untuk berat badan turun..
apa pulak supplement yang di perlukan tu?
tiap satu supplemet ni ade fungsi nya.. jangan tengok pada harga or kuantiti botol ye.. ai nak jugak u all tgk pada byk nye orga detox yang kite perlu beri perhatian..
bayangkan umur kita yang semakin meningkat ni ada tak? pernah tak sekali buat detox? bila last buat detox?
kesian laa kat abdan kita yang dah bertahun berkhidmat ni..  bukan ke badan yang sihat yang kita nak?
jom kita servis badan kita next entry sy akan share how this supplement helps in detox..
nak lebih konsultasi? nak lebih privacy? jom pm ai di wassap 
Detox the Healthy Way


ANISAH ISMAIL 

Shaklee Independent Distributor 1274021
Proud Member of TWB 
Certified Beautician & Trainer TWB
Owner of @homeSpa2u 

Facebook : intan nur anisa

whatapp 017-3818911

Anisah Ismail