Mentor Bisnes Saya

bila nak tulis tentang tajuk ni.. Alamak.. banyak laa mentor. yang mana satu nak tulis ni..

bila bercakap tentang bisnes.. i ada banyak preference.. hahaha.. Untung laa group ni memang banyak pun mentor.

Bimbingan mentor mampu melonjakkan sale. dengan adanya mentor kita juga akan kurang melakukan kesilapan ini kerana mentor akan memberi guide dan membimbing kita.

MENTOR BISNES SAYA #1 MASTER AINUL SHAHRAZAD

Master Ainul merupakan bekas Engineer. Seorang ibu berjaya dari rumah dan mempunyai 4 orang cahaya mata, doakan beliau mendapat kembar sepasang pula selepas ini, amin.

Merupakan founder kepada projek homespa dan mobile spa The Walking Beauty (TWB) yang telah membantu ratusan wanita membina kehidupan yang lebih baik. Beliau seorang mentor yang sangat bersemangat, ini dibuktikan tepat di saat korang dengar butir bicara beliau, tak pernah lemah longlai.

Dari gaya percakapan saja korang dah boleh tahu seseorang itu bagaimana, gaya mutu keunggulan. Beliau sentiasa membuka jalan dan peluang untuk anak anak didik menciduk ilmu beliau, tak pernah tolak ajakan untuk berjumpa.

Cuma kita sebagai mentee, nak dengan tidak saja. Terkadang kita merasa malu juga untuk bersua, namun beliau membuktikan mentor bukan hanya sekadar in bisnes, malahan lebih dari itu. Semua sudah ibarat keluarga, saya rasa bertuah sungguh berada di dalam keluarga TWB dan #TeamJutawan

Master Ainul juga sudah mencapai rank tertinggi dalam Shaklee, team semakin besar dan semakin sibuk membantu para wanita.

 

Challenges will come and Challenges will go. Challenges come to strengthen us and Problems are sent as gifts. Gifts to strengthen our character. Our challenges are chasing us. But they will give up.
If we don’t Our problems will give up If we don’t Our sadness will give up If we continue to believe in happiness SUCCESS will come.
A life greater than anything we’ve ever imagined is waiting for us.
Just keep pushing Just keep pushing forward

MENTOR BISNES SAYA #2 MASTER MARIA

Berbeza dengan Master Ainul, Master Maria sangat lemah lembut. Ibu kepada 3 orang anak lelaki semua ni comel sangat orangnya.. bekas engineer Petronas juga ni.. tapi berhenti kerja kerana ingin time freedom, bermula dengan consume Shaklee kerana ingin kesihatan lebih baik..

selepas mendapat banyak manfaat positif Master Maria meneruskan kerjaya sebagai Shaklee Distributor dan dalam masa 9 bulan sahaja beliau telah mencapai rank tertinggi dalam Shaklee.. i soo adoree u ..

Walaupun menetap jauh di Parit Buntar, Master Maria tetap turun ke Kuala Lumpur untuk coaching teamnya sendiri..

i feel so touch..

MENTOR BISNES SAYA #3 IMIN YUSUFF

DAN mentor terdekat saya.. penyebab saya join Shaklee dan Mobile Spa TWB. Penyebab kepada income saya meningkat berkali ganda dari nurse dulu.. and she called me 10k lady. sebab saya berjaya jana income sehingga 10k lepas join TWB

Saya kenal Imin menerusi instagram dan terus bertanya tentang mobile spa.. saya tertarik dengan cara penerangan imin yang detail dan tanpa jemu..

dan sebenarnya masa tu saya survey dan bertanya kan ramai orang lain tapi Imin memberikan saya respond yang baik. walaupun saya cakap masa tu saya tak ada duit nak join.. dia tetap update saya dengan berbagai info terkini..

Alhamdulillah rumah kami dekat.. lepas sign up untuk belajar spa training di buat di rumah nya.

selain berbincang tentang bisnes dia juga kawan, senior, kakak.. dan mak Shaklee saya.. Dan Imin ni la yang banyak dedahkan saya dengan Shaklee dan ahli lain..

 

thank you to all mentor dan semuaa yang saya tak mention pun ramai sangat.. saya sangat selesa dengan circle yang sekarang. kadang tak rase pun mereka memaksa untuk buat sale. Mereka lebih tekankan kenapa mesti buat macam ni dan apa benefit yang akan kita dapat dari situ. Alhamdulillah..

 

I AM LOOKING FOR NEW PARTNER TOO.. kalau korang nak join boleh wasap.. nak tanya lebih lanjut? pun boleh je pm saya

 

 

 

Anisah Ismail