Kenapa Omega Guard Shaklee

Apa tu Minyak Ikan Omega 3

Minyak ikan diekstrak daripada hati ikan atau daging ikan.

Kita boleh dapati ia jika makan ikan jenis tertentu seperti salmon, mackerel dan sardin.

Minyak ikan sememangnya adalah kelas makanan jenis lemak, tetapi ia adalah lemak yang baik kerana jenis tidak tepu dan mempunyai banyak manfaat terhadap kesihatan seseorang. Jadi tak hairanlah mengapa banyak suplemen minyak ikan ada dijual dalam pasaran.

 

Persoalannya, sejauh mana hidangan kita memenuhi keperluan IKAN yang disarankan. Tambahan lagi harga ikan sekarang pun lebih mahal dari harga ayam. Disamping itu ada juga anak-anak yang tak gemar makan ikan. Itu yang memeningkan kepala para ibu.
Tambahan lagi, tahukah anda ikan-ikan yang kita makan sebenarnya terdedah dengan risiko PENCEMARAN contohnya raksa (merkuri), plumbum, arsenik, kadmium, dioxins dan lain-lain bahan cemar.
Begini rupanya berlaku terhadap IKAN LAUT DALAM akibat dari pencemaran merkuri dan bahan-bahan toksin lain
sejauh mana pilihan suplimen minyak ikan yang kita ambil terbaik? Banyak sangat BRAND minyak ikan di pasaran.
Sebagai pengguna bijak, anda perlu membuat pilihan yang betul dengan memilih MINYAK IKAN YANG TERBAIK DAN SELAMAT.

Tips Memilih Minyak Ikan Omega 3 Yang Berkualiti Di Pasaran

  • Siapa pengeluar? Ada banyak jenis ikan di lautan. so pastikan memilih company pengeluar yang anda percayai, dengan sejarah yang lama dalam menghasilkan produk berkualiti.

 

  • Purity dan Safety. Pastikan company tu menghasilkan minyak ikan melalui Molecular Distillation iaitu satu proses meletakkan minyak ikan dalam vacuum agar membolehkan ianya mendidih pada suhu terkawal agar kualitinya terpelihara. Proses ni membolehkan EPA dan DHA berpisah dengan heavy metal tadi dan membolehkan toksin dibuang. Proses ni juga mengurangkan bau dan rasa ikan. So tidaklah loya sangat bila telan minyak ikan tu kan

 

  • Ikan Kecik atau Ikan Besar? Ikan kecil, sikit toksinnya, ikan besar pula, ada banyak toksinnya. Jadi, kalau pilih suplemen omega 3 tu, check dulu minyak ikannya daripada ikan apa. Minyak ikan yang diperolehi daripada ikan kecil mempunyai bioaccumulation toksin yang lebih rendah.

  • Kemapanan atau Sustainability. Untuk supply minyak ikan yang berpanjangan, kenalah memilih company yang prihatin terhadap populasi ikan dan mempunyai limitasi dalam pengangkapan ikan. Ini bukti company bukan sekadar mahu mengaut keuntungan semata-mata tapi turut prihatin kepada supply yang berpanjangan. So, kalau company tu dapat certificate daripada Friend Of The Sea cun sangat! Friend Of The Sea ni adalah satu badan NGO yang mengawal selia habitat marine.

 

  • Lemak Ikan atau Minyak Ikan? Ini salah satu tips penting lagi dalam pemilihan minyak ikan yang ada di pasaran. Sebelum beli, check dulu kandungan EPA dan DHA nya. Ada company yang cuma 30% Omega 3 selebihnya lemak ikan, ada pula yang 60% Omega 3. Pilihlah brand yang mempunyai 85% and above minyak ikan berbanding lemak ikan. Selalunya brand-brand begini adalah bergred Pharmaceutical Grade Fish Oil.

 

  • Kapsule Minyak Ikan adalah Halal. Selalunya bila kita sebut suplemen Omega 3 ni, ia berbentuk capsule. Kapsul ni, kekadang ada yang diperbuat daripada Bovine (sapi) dan ada juga daripada Porcine (Bab*), yang porcine tu confirm haram la kan, tapi yang Bovine kena pastikan ianya halal. So sebelum beli, check dulu suplemen tu halal or tidak melalui logo atau Sijil Halal yang dikeluarkan daripada negara pengeluar.

7 SEBAB KENAPA  OMEGA GUARD SHAKLEE

  1. Minyak Omega3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

3. Omega3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

4. Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. Sebiji kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrak omega3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

 

 

Siapa yang perlu amalkan Omega Guard Shaklee?

  • Ibu hamil
    • Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
    • Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan.
    • Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi.
    • Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil.
    • KLIK SINI untuk lebih jelas
  • Ibu menyusu
    • Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
    • Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu.
    • KLIK SINI untuk lebih jelas
  • Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
    • Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak.
    • Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma.
    • Memperkuat sistem imunisasi badan.
  • Warga Emas
    • Memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.
  • Mereka yang mengalami darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetes
    • Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.
  • Mereka yang nak maintain body weight dan nampak slim selalu..
    • Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.
  • Mereka yang mementingkan kehidupan sihat, tak kira LELAKI atau PEREMPUAN, TUA atau MUDA.

 

Antara manfaat Omega Guard Shaklee Secara Keseluruhan:

  1. Mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
  2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
  3. Mencegah salur darah dari tersumbat
  4. Mengekalkan tekanan darah normal
  5. Memelihara fungsi-fungsi sendi
  6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
  7. Mengurangkan sakit kelapa
  8. Merendahkan kolestrol
  9. Mencegah pembekuan darah dalam badan
  10. Kekalkan tahap kesihatan trig;oserida dan kolestrol LDL
  11. Mengawal masalah obesiti
  12. Mengurangkan asthma atau lelah
  13. Memelihara kesihatan jantung
  14. Sangat bagus untuk ibu hamil – membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
  15. Meningkatkan perkembangan memori janin dan kanak-kanak
  16. Meningkatkan sistem imun tubuh dan bagus untuk kesihatan kanak-kanak
  17. Memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis

 

 hubungi saya jika anda perlukan bantuan untuk mendapatkan OMEGA GUARD SHAKLEE

 

Anisah Ismail