Kenapa Anda Perlu Detox jika Nak Kurus

perlu ke nak detox?

apa detox ni?

kalau tak detox tak kurus ke?

tak nak laa detox.. nak kurus je boleh tak?

Beberapa entry sebelum ni i dah banyak expain tentang Detox.. jadi topik kali ni simple.. nak bagi faham.. KENAPA ANDA PERLU DETOX JIKA NAK KURUS? stay tuned taw..

 

APA ITU DETOX?

 

Detoksifikasi alias detox adalah cara untuk membersihkan tubuh dari racun. Diet detoksifikasi mengharuskan Anda melakukan hal tertentu dalam jangka waktu tertentu yang bertujuan untuk membersihkan tubuh dari racun lingkungan dan makanan yang ada dalam tubuh.

APA ITU DIET YOYO?

Bayangkan badan kita kumpul banyak toksin atau racun, kalau fikir secara logik adakah ia bagus?
Jika anda teruskan pembacaan anda mungkin akan menjumpai jawapan mengapa kini bila anda makin bertambah usia, anda makin tidak bermaya dan makin bertambah penyakit.

 

 

 

GAMBAR ni menunjukkan semua orang boleh kurus jika kita mengambil kalori kurang dari yang kita perlukan.. TETAPI TOXIN TIDAK KURANG.. faham ye? ikutkan kilogram boleh turun.. tetapi macam mana kita nak pastikan toxin jugak kurang?

PENTING bagi yang berdiet or nak kurus or nak sihat.. pastikan toxin disingkirkan untuk rase sihat yang optimum..

jadi orang yang berDetox tidak akan rebound kerana toxin juga di singkirkan.

BADAN BERTOXIN? BAHAYA KE?

 

NI RAMAI yang tak sedar kerana toxin bukan sesuatu yang boleh di lihat dengan mata kasar.. kadang kadang kita yang tak perasan simptom simptom nya..

Saya kongsikan checklist untuk kita sama-sama check diri adakah kita perlu DETOX. Jika kita mengalami salah satu perkara dibawah, itu tanda badan kita bertoksik dan KITA PERLU DETOX. Jom baca dan tick

 

jadi bila ada check list macam ni lebih mudah nakmonitor kan?

KENALI ORGAN DETOX

ada beberapa organ yang terlibat dengan proses detox, yang kita perlu jaga supaya organ tersebut cukup nutrien dan sihat, Bila organ detox kita sihat, senang untuk proses detox berlaku.

Organ tersebut ialah:

Peparu
Sistem penghadaman (kolon)
Buah pinggang
Hati
Kulit 

BERBEZA dengan program kurus semata.. yang hanya fokus pada kolon. atau perut.. tetapi program detox shaklee fokus kepada semua organ untuk megoptimumkan kesihatan dan membuang toxin menyeluruh..

APA KAITAN DETOX DAN KURUS?

Tengok gambar ni. Macam ini la gambar usus kita. Sebenarnya tubuh kita ibarat sebuah mesin yang perlu diservis sekali-sekala supaya prestasinya kekal unggul dan berfungsi dengan baik.

Bila terlalu banyak toksin, usus kita akan kotor dan bermasalah.
Bila dah bermasalah, mulalah pelbagai penyakit akan terjadi seperti kanser contohnya. Ia terjadi dari usus yang kotor dan tidak sihat.

Dengan detox yang betul, kita membantu sistem penghadaman badan kita kembali pada asal (reset) dan berfungsi dengan lebih baik.

MANFAAT DETOX

7 manfaat detox kepada anda
Menurunkan berat badan
Kolon lebih sihat
Meningkatkan tenaga
Mengawal nafsu makan
Kulit lebih cantik
Menguatkan sistem imun
Tidur lebih lena

BONUS DETOX

BILA dah buat detox.. setiap benda yang baik kita buat mesti ade bonus nya kan?

jadi apa bonus yang kita dapat bila berdetox? YESS BERAT AKAN TURUN dan secara automatik BERAT AKAN KURANG..  sebab all toxin is gonee

 

AND WHY DETOX SHAKLEE?

 

1. Shaklee pentingkan kesihatan dan kesihatan kita amat berharga. Shaklee detox berbeza kerana shaklee menekankan:
Makan secara sihat
Senanam
Suplemen
2. Shaklee menekankan tentang kehidupan bersama alam secara semulajadi (ramuan shaklee semulajadi)

MEAL PLAN NI DI keluarkan oleh gabungan doktor dan nutritionist.. dan dalam group detox sendiri ade je doktor yang join.. sebab thi is the healthy way untuk sihat dan kurus..

untungkan? bukan berat badan makin kurang.. malah makin cantik dan sihat taw..

jadi macam mana? dah ready nak join team detox jutawan shaklee? 

klik pada gambar.. hubungi saya segera..

 

 

 

 

Anisah Ismail