6 Success Story Jom Detox Jutawan

pentimg umtuk sesuatu program ada success story taw.. Program Jom Detox Jutawan ni daha lama ada dan dah ada beberapa pembaikan dan yang pasti kali ni terlalu banyak feedback yang positif dan keberkesanan yang dapat..

BISMILLAH. ASSALAMUALAIKUM.. jemput baca ye.. kite nak share success Story Jom Detox Jutawan

kenali lebih dekat Program ni.. jom baca entry yang ni 11 Kelebihan Program Jom Detox Jutawan

 

Success Story Jom Detox Jutawan #1: Nurul Ashikin (nama glamour Ekin), 29 tahun.

Sebelum join prgogram jom detox:

  • Berat: 66 kg pakej sekali dengan spare tyre.
  • Hidup dalam keadaan stress.
  • Selulit makin banyak dan ketara.
  • Peha semakin besar.

Selepas program jom detox:

  • Badan lebih sihat dan bermaya.
  • Kulit bertambah sihat dan cantik.
  • Penururnan berat badan: 4 kg.
  • Inch loss: 22.5 inch.

tenguk gambar je pun dah macam orang lain kan? 

 

walaupun hilang hanya 4kg tapi Ekin ni berjaya loss 22.5 inch taw.. jadi nampak sgtkan beza nya.. lebih meyakinkan bila dia pakaibaju yang s+ama dan posing yang sama.. sebelum dan selepas detox..

Success Story Jom Detox Jutawan #2: Raihanan (Anah).

Kak Nah ni sebelum ni pernah buat detox bukan dengan team Jom Detox. Dia ambil masa 9 tahun setengah untuk hilangkan 9kg. Lama sangat Kak Nah habiskan masa dekat situ.

Kalaulah Kak Anah jumpa Jom Detox Shaklee lebih awal, mestinya dapat result yang lai cepat. iye la tengok result lepas join Jom Detox Shaklee. Hilang 21kg dalam masa setengah tahun

Syukur Kak Anah dah tahu caranya melalui Jom Detox ini. Short cut sangat kan. Yang penting selamat dan sihat. Tak ada bounce back pon.

dan ini gambar terbaru kak Anah.. losslagi 2kiloss taww..

 

 

#3 Penyakit Migrain Along Dah Pulih. Dulu Orang Kata Along Mengandung Padahal Along Masih Bujang

Aish sentap tau bila kita belum kahwin, orang cakap kita mengandung disebabkan lemak-lemak yang semakin membiak.Stress, dengan migrain nya lagi.

Dulu, panadol memang sentiasa ada dalam beg sebab migrain boleh datang bila-bila masa je. Kepala sakit sangat-sangat.

Selepas join Jom Detox, penyakit migrain Along dah pulih, tiada lagi panadol. Sihat dengan Supplement Shaklee je.

Sebelum join detox berat asal adalah 75kg.Berat sekarang (Jun 2019) selepas raya 60.9kg.

Sebenarnya nak join detox sebab nak kuruskan badan.

Sejak tahun 2014 berat badan naik mendadak dari 45kg kepada 75kg.Dan sejak 2014 sehingga mac 2019 period tak pernah datang.

Kata doktor along ada masalah hormon tak stabil sebab berat naik mendadak.

Alhamdulillah sejak 3x join detox period saya dah datang.

Alhamdulillah..Syukur.

nampak kan spare tyre dh hilang.. lepas kejayaan Along ni.. dia ada buat sharing khas untuk orang orang yang nak kenali lebih detail tentang Jom detox jutawan ni..

korang yang nak dgr pun boleh.. pm kita k..

dan Along sendiri akui.. dia rase lebih sihat lepas join program jom detox.. bukan je dapat cantik.. lemak pun hilang..

Sucess Story  #4 : Sebelum Detox ada gastrik kronik, lepas Detox dah boleh puasa.

“Sedikit background saya, nama saya Naim. Sebelum ada anak, berat saya 70kg+. Saya juga pernah buat Diet Metabolism Miracle 8 minggu (saya akan cerita satu persatu ye).


2015 saya pernah join Detox Shaklee (dulu tiada program macam sekarang) so tidak ingat berapa kg lost masa tu tapi siksanyaaa.
Sebelum join Jom Detox. Setiap malam saya tidur selepas jam 12am kadang jam 2am. Bangun pagi mesti rasa letih dan sakit kepala. Panadol jadi breakfast, kadang petang pun ambil panadol.
Very stressfull life and anxiety. Makan tak tentu, air tak cukup. Anxiety sangat teruk sampai ada panic attack episodes. Saya minum 2-3 cawan kopi setiap hari. Bila stress, lebih banyak makan junk food.
So sebelum join Jom Detox pun, sudah cuba kurangkan kopi atas nasihat Psychologist. During pre detox, saya follow nasihat coach. Minum kopi sikit tapi nasi mamak tak tinggal.
Stress tu masih ada, tidur masih lewat. Last day pre detox saya ganti kopi dengan tea hijau. Masa predetox saya amik Acupuncture treatment & Reflexology. So masa Detox berjalan, memang ikut semua healthy habits dan menu sampai day 6 sahaja.
Sepanjang Detox week saya memang tidak bersenam sebab sibuk. Tapi banyak pergerakan. 10k steps day 3. Buat kerja rumah intensive day 5 swimming day 6.

During Detox hanya day 1 ada Chronic Headache. After detox saya dah tidur seawal jam 11pm. Bangun pun awal prepare meal.
Sakit kepala memang tiada. Kopi tu optional. Tak rasa wajib pun. Lagi best, tengahari tak perlu tidur dah. Dulu setiap kali tengahari, mesti kena tidur. Kalau tidak, cranky. Hehe.
So now, less stress, hidup aman damai, less anxious. Sekarang ni saya masih terus swimming dan acupuncutre. Lepas ini nak cuba  Cognitive Behaviour Therapy (CBT) pula untuk stress management.
Nak turun lagi, target 70kg maybe dalam 3-4bulan. Saya akan teruskan Eat Clean. Sekarang dah 79kg selepas buang 6kg dengan Jom Detox.
Staff tegur dah kecil especially muka. Banggalah kejap😅.


Ohya, hampir lupa nak mention. Dulu saya ada Chronic Gastritis sampai tak boleh puasa but now, dah ok. Boleh je IF.
Menurut Personal Coach beliau.
“Korang abang Naim ini isterinya doktor perubatan. So masa dia decide buat detox. Isterinya pm ucap thanks yang boleh ajak suaminya Detox”
-Naim
orang lelaki ki.. nila snap picture sisi lagi jelas nampaknya.. so korang if ada husben yang dh lebih berat badan dan jika ada tanda tanda kesihatan merosot.. jom laa daftar kan dia jom program detox ni..
kita bukan nak kurus semata taw.. i nak u sihat dan kurus.. baru betul macam ni..

Success Story #5 : Selamat tinggal mimpi ngeri. (Kak Elly Matin)

“Nama saya Elly Matin. Umur saya 29 tahun. Saya sudah berkahwin dan 2 orang anak.
2016 saya pernah Join Detox under Shaklee. Tapi masa tu tiada support group macam sekarang dan tiada coach yang akan guide. Berat paling tinggi boleh kurang masa tu cuma 3 kg. Tidak macam sekarang. Record terbaru 10kg dalam masa 13 hari.
Alhamdullilah. Nov 2018, Founder Jom Detox Jutawan telah jemput untuk saya buat detox sama-sama.


Mungkin kalau sampai sekarang saya ada alasan tidak mau join detox sebab tidak mampu makan sayur, tidak mampu makan macam orang detox, tidak tahan tidak makan manis, tiada duit beli pakej, tiada masa detox! Saya tetap dan 100% akan lebih gemuk dari gambar ini.

Syukurlah saya mampu melawan semua alasan di atas! Sebab saya tau, kesihatan kita 80% tergugat dengan kegemukan.


Gemuk atau kurus 1 pilihan. Tiada alasan, saya gemuk sebab bahagia. Sebab perit tau tanggung kesakitan waktu gemuk!
Especially yang mau pregnant! Saya pernah rasa berat 104kg. Seksanya tu hanya saya saja yang tau. Tapi masa tu still cakap “gemuk sebab bahagia”. Walhal ku terseksa.


– Baju susah cari
– kasut dan selipar susah cari
– duduk di kedai makan takut sebab takut kerusi patah
– naik kereta kecil takut sebab takut kereta tu sampai di jalan raya
– badan bebau
– lipatan badan jadi hitam
Kegemukan adalah 1 mimpi ngeri bagi saya😢. Saya tidak mahu merasa kegemukan itu untuk kali kedua walaupun saya mengandung.”

 

-Elly Matin

Success Story #6: Ibu menyusu bukan lesen untuk terus gemuk ( Pn Sabariah)

“Nama saya Sabariah. Saya seorang  ibu berkerjaya. Berumur 31 tahun. Mempunyai 3 orang anak berusia 6 tahun, 4 tahun & baby 9 bulan.


Harini saya nak kongsikan kisah saya sebelum join Jom Detox:
Saya sebelum ni, sebelum kawin asalnya kurus. Tetapi selepas melalui 4 kali fasa mengandung, 4 kali fasa bersalin, dan 3 kali fasa menyusu.. berat saya naik dan terus naik.
Saya pernah mengandung dan gugur sekali.
So..mengandung, bersalin, menyusu untuk 4 kali kehamilan. Badan saya yang asalnya kurus, jadi gemuk. Lepas tu berat turun tapi tak dapat balik berat sebelum mengandung.

Mana taknya, setiap kali mengandung, berat saya akan naik sebanyak 20 kilo lebih. Memang genetik macam tu. Lepas melahirkan, berat turun. Tapi tak dapat balik berat seperti sebelum mengandung.
Lagi mnyedihkan, saya start mengandung anak ke-3, saya dah overweight. Masa checkup, saya siap kena sound lagi dengan doktor, dia cakap macam ni, “Lain kali kalau nak mengandung, pastikan BMI normal dulu, baru mengandung.”
Masa anak pertama : Sebelum pregnant  55kg. then, sepanjang pregnant, berat saya naik 20 kilo, turun 15 kilo. Masa tu berat saya 60kg. Tinggi 165. BMI normal. Ok lagi


Masa anak no 2, saya start pregnant dgn 65kg, berat naik lagi 25kilo. Masa ni berat saya cecah 90kg sebelum beranak. Kembang semangkuk masa pregnant no 2 ni. Jenuh gak nak turunkan balik.


Masa anak no 3, start pregnant berat 70kg, then berat saya naik spnjg pregnant smpi sebelum beranak jd 86 kilo. Tahap obesity ni.


Sepanjang proses berpantang dan menyusu, berat saya hanya turun 16 kilo sahaja. Jadi berat saya lps bersalin no 3, ialah 70kg.


Naik turun penimbang, ia statik kat 70 kilo. 70kg dgn tinggi saya 165cm, ia adalah overweight buat saya.
😂


Rata-rata kawan-kawan sedara mara cakap saya kurus. Ialah, saya tinggi. So, bile overweight, still tak nampak sebab cover dgn tinggi.
Saya start rasa tak selesa, bile kebanyakan baju-baju kerja saya, saya tak boleh pakai. Kalau boleh pakai pun, ketat.


Bila tengok cermin, saya nampak lengan saya besar. Bahu saya lebar. Pipi saya kembung. Dagu saya ada double chin. Bila timbang, kira BMI, saya overweight!

Saya bekerja sebagai auditor. Professional line. Bila saya gemuk, automatik konfiden level saya jadi rendah.


Kalau nak pergi tempat client, saya akan cari baju yang buat saya nampak kurus. Saya segan bila berhadapan dengan client, dalam keadaan saya gemuk. Jadi, saya cari solution untuk kurus kan badan.


Saya search supplement kurus. Saya beli. Saya makan. Tapiii…saya ada satu habit iaitu suka makan @ kunyah goreng-goreng. Lepas makan tengah hari, saya makan keropok lekor. Perut macam gorilla. Baru lepas makan, nak makan lagi.

Fuhh..mana tak berat naik. Pastu balik kerja, makan malam saya lepas jam 8pm. Even saya makan supplement kurus, tapi pemakanan saya semberono je, saya tak kan dapat turunkan berat badan saya yang makin lama makin naik saya rasa.

Siapa macam saya? Lepas beranak, je gemuk. Lepas tu susah nak turunkan berat badan..?


Haaa.. saya sambung kisah saya ye.


Saya ternampak iklan dari seorang coach program jom detox. Dia cerita kejayaan demi kejayaan peserta dia yang join JomDetox. Dalam hati saya terdetik, “bestnya kalau dapat turun berat..sekilo dua kg sekarang susah gila nak turun.”

Macam nak join je program dia tu.” Lama jugak saya usha fb dia. Semua update fb dia hari-hari saya tengok. Saya follow.

Saya analisis dulu. Saya tengok, produk apa dia pakai. 7 hari je program detox dia. Tapi result powerrrr beb..!

Lama tau saya fikir. Dah 3 batch dia run program tu, semua result power. Dalam seminggu, turun 3kilo, 4 kilo, 5 kilo..

Lepas tu dalam sbulan boleh turun 10kg..! Pergh! Bahagia rasa kalau org yg turun berat macam tu adalah saya sendri. (masa tu cakapdalam hai jela.hee)

Batch ke-4 baru saya terbuka hati pm dia cakap nak join. Tak boleh jadi ni. Saya betul-betul nekad nak kurus.


Jadi Saya dah ready nak korbankan 7 hari untuk turunkan berat badan. Saya perlu buang 5 kilo untuk normalkan balik BMI saya. Saya ready Ikut cakap coach. Makan makanan yang diberikan dalam jadual.


Saya readykan kos duit untuk join program (tiada yang free dalam dunia ni. Hehe). Saya ready fizikal & mental

Resultnya?? Alhamdulillah..


Detox batch 4.0 saya join, berat saya turun 5kg. Saya bersyukur target saya tercapai.

Tapi saya nak turun lagi berat tu sbb matlamat saya nak sarung balik cincin tuning yang dah lama tak muat tu.


So, saya sambung join detox batch 5.0 untuk turun lagi beberapa kilo. Jumlah penurunan berat saya 2 kali join detox ialah 8.2 kg.

 

Ni gambar berat saya sepanjang detox.


Tiap hari update berat turun. Dulu, masa lepas bersalin anak no 2, saya sabar je badan berisi sebab masih menyusu. Alasan menyusu boleh kurus.

Tapi, konsep penting saya tak jaga. Saya makan apa sajaa bila saya lapar. Sebenarnya, makan kena ikut keperluan, bukan kehendak.


So, end up tak turun pun berat. Bila join program jom detox ni, saya update penurunan berat saya kat coach, Coach happy giler.

Saya…? lagilah happy. Rasa cam nak nangis tengok penimbang sbb berat dah lama tak turun. Bila join program ni, senangnye dia turun..Allahhu..

Dari 70.1kg sebelum detox, berat turun sampai 61.9 kg. 8.2kg  tu angka yang besar buat saya. siapa tak suka?

Alhamdulillah. Kesan lepas detox:

✔️ Berat turun 8.2kg
✔️ Cincin tunang yang dah 7 tahun x boleh sarung, dah boleh pakai balik.
Baju t-shirt zaman university boleh pakai balik.
✔️ Baju dari saiz XL dah tukar jadi M
✔️ Gelang kawin boleh pakai balik
✔️ Badan rasa lebih ringan
✔️ Production susu badan bertambah meriah

Percaya tak kalau saya cakap, sebenarnye part yang susah ialah nak turunkan berat badan. Lagilah buat ibu menyusu macam saya.

Menyusu sebnarnya bukan la penyebab untuk anda dapat status Overweight atau obesiti. Berat badan berlebihan akan menjemput banyak penyakit yang akn dtg.

Jadi, kena beringat sentiasa. Nak turunkan berat badan ni akan jadi mudah bila buat dengan ilmu, ada coach & dengan team.

Sebenarnya, bila berat da turun kepada berat idaman, lepas tu tak susah dah maintain. Semua saya belajar dalam group Jom Detox tu.

Itulah antara Success story Jom Detox Jutawan.

Kami #TeamJutawan sedia bantu korang untuk buat detox dengan Jom Detox Shaklee.

 

 

 

Anisah Ismail